Laurierstoof met sperziebonen en aardappelkroketdakje
30 min bereidingstijd - 2 uur stoven
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Uit voorraad: 2 el mosterd, 2-3 el bloem, 25 g roomboter
Bereiding:
- Smeer de sukadelappen aan beide kanten dik in met de mosterd. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en bestrooi met peper.
- Smelt in een braadpan de boter. Bak de sukadelappen aan beide kanten in 4 minuten bruin.
- Schenk de warme bouillon erbij. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur gaar.
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak intussen de sperziebonen schoon. Kook ze in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. Laat ze even uitlekken.
- Schep de sperziebonen in de ovenschaal. Verdeel er het vlees met de saus over. Dek af met de aardappelkroketjes in een mooi patroon.
- Bak de stoofschotel met de aardappel- kroketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Oma’s stoof met sperziebonen onder een feestelijke deksel van aardappelkroketjes.
- Tip: Voeg voor een extra rijke saus 1 eetlepel appelstroop aan het stoofvocht toe en vervang de bouillon door donker bier.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 570 kcal
- 36 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen